Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Filosofie
Vergelijk

Na je studie

Als je een studie Filosofie hebt afgerond, beschik je over een gedegen vakkennis, een brede culturele bagage, historisch besef en een sterk ontwikkeld abstractievermogen. Dit maakt je ruim inzetbaar op de arbeidsmarkt. Filosofen komen in de meest uiteenlopende functies terecht waar een sterk analytisch denkvermogen vereist is, alumni zijn onder andere werkzaam als:

  • Beleidsmedewerker;
  • Redacteur;
  • Journalist;
  • Schrijver en publicist
  • Functie in het bedrijfsleven of bij een bank. 

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met je bachelordiploma Filosofie heb je toegang tot het eenjarige (60 EC) masterprogramma:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Filosofie heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Filosofie mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Als je na je bachelor Filosofie ook een masterprogramma op dit vakgebied voltooit, kun je toegang krijgen tot de eenjarige master:

Afhankelijk van de invulling van je bachelor kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden, zoals de tweejarige interdisciplinaire masterprogramma's: