Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Cognition, Language and Communication
Vergelijk

Na je studie

Na je bachelor kun je een master volgen, de arbeidsmarkt op of promoveren. Lees wat de mogelijkheden zijn na je bachelor.

De studie Cognition, Language and Communication leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen. Afgestudeerden in CLC werken onder andere bij:

  • (Internationale) bedrijven in de IT-sector;
  • Organisaties die zich bezighouden met met taal- en ontwikkelingsstoornissen, communicatie of taaladviesdiensten;
  • Academische instellingen. 

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.
Let op: In veel gevallen geldt als toelatingsvoorwaarden dat je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebt gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Met het bachelordiploma Cognition, Language and Communication heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma. Dit is een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Cognition, Language and Communication heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Cognition, Language and Communication mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

  • Linguistics (Engelstalig)
  • Brain and Cognitive Sciences (Engelstalig)
  • Communication Science (Engelstalig)

Afhankelijk van de invulling van je keuzeruimte kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. 

Een Outbreak Management Team heeft CLC’ers nodig!

dr. Caitlin Meyer (programmaleider CLC)