Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Na je bachelor

Masteropleidingen

Dankzij de brede basis die je in de bachelor Informatica opdoet, heb je veel mogelijkheden in het kiezen van een master. Naast voor de hand liggende opties op het gebied van Computer Science, Computational Science of Software Engineering, kun je – afhankelijk van de keuzevakken die je hebt gevolgd – ook de overstap maken in de richting van Information Studies of Artificial Intelligence, een meer theoretische kant op met Logic, of juist voor een toegepaste kant kiezen met Bioinformatics.

Beroepen voor informatici

Afgestudeerde informatici hebben een uitstekend beroepsperspectief. Bedrijven en overheidsorganisaties gebruiken talloze computersystemen en netwerken en hebben voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren daarvan hoogopgeleide informatici nodig. Uit gegevens van het UWV blijkt dat er elk jaar meer ICT-vacatures zijn dan dat er hoogopgeleide specialisten op de arbeidsmarkt komen (bron: UWV Factsheet Arbeidsmarkt 2018). Ook zonder een masteropleiding te volgen, vinden veel afgestudeerden van de bacheloropleiding Informatica binnen drie maanden aan een baan op bachelorniveau.

Enkele van de vele beroepsmogelijkheden voor informatici zijn:

  • Systeemontwerper

    Als systeemontwerper ga je in gesprek met (toekomstige) gebruikers van een systeem (software, al dan niet in combinatie met hardware), om hun wensen in kaart te brengen. Deze gebruikersbehoeften vertaal je naar specificaties waaraan het te ontwikkelen systeem moet voldoen.

  • IT consultant

    Als IT consultant adviseer je klanten over hoe zij IT toepassingen kunnen inzetten voor het bereiken van hun zakelijke doelstellingen of het oplossen van problemen. Je helpt om de structuur en efficiency van computersystemen in organisaties te verbeteren.