Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt in totaal 18 masteropleidingen aan, waarvan 10 Nederlandstalige en 9 Engelstalige studies. Bekijk hier onze juridische masters per vakgebied.

Arbeidsrecht

De master Arbeidsrecht aan de UvA is de oudste opleiding Arbeidsrecht van Nederland. Het is een breed opgezet studieprogramma met veel uitdagende keuzevakken en veel aandacht voor maatschappelijke vraagstukken.

Fiscaal recht

De master Fiscaal recht is opgebouwd rond ondernemerschap. Je verdiept je in de werking van de fiscale regels en wetten en leert wat belastingen betekenen voor ondernemers. Je kunt kiezen voor de track Fiscaal recht of Internationaal en Europees belastingrecht.

Informatierecht

Het informatierecht is een dynamische, sterk Europees en internationaal georiënteerde discipline. Volg je master daarom bij een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op dit gebied: het Instituut voor Informatierecht (IViR)

Privaatrecht

De master Privaatrecht biedt een specialisme in Privaatrechtelijke rechtspraktijk. Dan heb je het bijvoorbeeld over aansprakelijkheid voor letselschade of de ontbinding van een huurovereenkomst. Bij de track Commerciële rechtspraktijk krijg je bijvoorbeeld inzicht in de manier waarop bedrijven en activiteiten gefinancierd worden.

Publiekrecht

Binnen de master Publiekrecht kun je kiezen voor de tracks Staats- en bestuursrecht of Strafrecht. Of voor de zelfstandige master Gezondheidsrecht.

Engelstalige masters

Bekijk ook de 9 Engelstalige juridische masters.